zondag 8 februari 2009

Verhaal van het Prentenboek.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

De jonge Link wordt op een ochtend gewekt door Navi, een fee. Deze fee, die de hele tijd bij je zal blijven, is gestuurd door de Great Deku Tree. Deze vriendelijke, maar erg ouderwetse boom vertelt je dat er een vloek over hem uit is gesproken door Ganondorf, de 'bad guy' van de serie. Link wordt naar Hyrule Castle gestuurd waar hij prinses Zelda zal gaan ontmoeten. Zelda vertelt jou dat om de wereld te redden je de Triforce moet vinden; een object met de essentie van drie godinnen die de wereld gesticht hebben. Om deze Triforce te bemachtigen zal je twee Spiritual Stones moeten vinden, de derde had je al; deze kreeg je van The Great Deku Tree. Samen met de Ocarina of Time kan je dan The Door of Time openen.
Na de stenen verzameld te hebben ga je op weg terug naar Zelda. Tijdens je tocht naar het kasteel zie je Zelda samen met Impa, haar 'bewaker', vluchten voor Ganondorf. Zelda wierp, in een angstige situatie, de Ocarina in de goot; natuurlijk duik jij hem op. Eenmaal in de Temple of Time vind je een zwaard, het Master Sword. Maar omdat je te jong bent om dit zwaard in je handen te nemen ga je zeven jaar de toekomst in. Inmiddels bezit Ganondorf de Triforce en verandert de wereld in een duistere plek.
Het is aan jou om Sages te bevrijden; deze Sages kunnen een brug maken naar Ganondorf's kasteel die de duistere krachten van Ganondorf kan weerstaan. De Sages, zeven in totaal, moet je bevrijden door verscheidene tempels te bevrijden van de duistere kracht eromheen. Daarna wacht jou het laatste gevecht tegen Ganondorf!

Geen opmerkingen: